Pilgrimscykling til Assisi

Pilgrimsliv

Pilgrim på cykel fra Viborg i nord til Frans og Claras by, Assisi, i syd

Assisi er hjemstedet for den hellige Franz og hans kvindelige discipel Clara. De dannede henholdsvis munkeordenen Franciskanerne og nonneordenen Clarisserne.


Forlægget for turen var de europæiske pilgrimsveje fra Danmark til Rom. Ruten måtte tillempes, så man kunne følge lette cykelveje langs floder og dale. Ruten gik gennem Tyskland, over Alperne i Tyrol, videre gennem det nordlige Italien, over Appenninerne og frem til pilgrimsbyen Assisi.

Ruten
Afsked med hverdags Danmark:

Ad Hærvejen Viborg – Slesvig by med Slesvig Domkirke som mål


Det tabte land, Schleswig-Holstein:

Slesvig – Celle med Dronning Caroline Mathildes grav


Medrivende tyske floder:

Celle – Kassel gennem Tysklands midte


Romantische Strasse – det bürgerlige Tyskland:

Kassel – Augsburg med Den Danske Folkekirkes bekendelsesskrifter


Via Claudia Augusta med Alperne/Dolomitterne:

Augsburg – Ostiglia til overgangsstedet ved Po-floden


Modet vokser. Frans virker i Emilia-Romagna, Toscana og Umbrien:

Ostiglia – Assisi


Assisi med Franz og Clara - og hjemkomsten

Pilgrimscykling: Pilgrim fra Viborg til Assisi 


Efter flere årlige etaper nåde Kirsten og jeg frem til Assisi her i foråret 2017. Vi begyndte en vandring i Viborg og gik Hærvejen til Slesvig by. På grund af nogle helbredsmæssige forhindringer måtte vi fortsætte på cykel. Vi fulgte i grove træk herefter Jakobsweg Via Jutlandica i Slesvig-Holstein, Leine-Heide-Radweg til Göttingen og Kassel, Fuldaradweg til Fulda, Romantische Strasse til den Tysk-Østrigske grænse ved Füssen ved Alperne begyndelse, Via Claudia Augusta gennem over Alperne i Tyrol og gennem Norditalien til Po-floden og endelig Via Francigena kombineret med cykelveje beskrevet i bøger med titler som Venedig til Assisi og Rom.


Jeg behøver ikke at sige, at dette har været min bedste pilgrimstur siden vandringen fra Sankt Jakobs Kirke i København til Sankt Jakobs grav i Santiago de Compostela i Spaniolen i 1998.


Vi havde en hemmelig plan om at fortsætte videre til Brindisis på Italiens hæl, hvor Julemanden ligger begrave. Så kunne vi måske nå frem til det Hellige Land med Betlehem og Jerusalem. På den første tur året efter Assisi fik jeg en fornemmelse af, at noget ikke var som det skulle være. Var det fysikken? Var det motivationen? D. 28 august 2019 døde Kirsten, mit livs bedste følgeskab, så nu står den videre færd for mit vedkommende hen i uvished.

.

Planlægning og valg af gode trafiksikre cykelveje har ikke været helt ligetil. Og så skal de være sikre og ikke strabadserende.

Vore veje er beskrevet i et illustreret notat på 18 sider. Notatet er illustreret med billeder af kortbøger, kortmateriale og guidebøger. Heri findes også links til relevante sites og online kort.


Find beskrivelsen her eller mail mig, så jeg kan sende det til dig.

Få en fin beskrivelse af vore sikre cykelveje med illustration af hvilke kort og guidebøger vi brugte. Download her.


Assisi. Franz af Assisis by i Umbrien i Italien. Byen er også Clares. Frans (1182 - 1226) dannede fransicaner-ordenen og anses som en af Europas vigtigste helgender. Odenen er fortsat levende og hans hjemby tiltrækker mange religiøse turister og pilgrimme. Mang kommuniteter - spirituelle samfund - og retrætesteder hinder også hjem i Assisi. Pilgrimsvejen fra hhv England og Tyskland har et naturligt forløb, så man på vej mod Rom kan komme til Assisi.